Chillout Cafe -оазис за туристите в Дубай

Насред пустинните пясъци в Дубай, където средната температура варира около 40+ °C, може би най-малко очаквате да се натъкнете на студено и мразовито място. Уви, това са Обединените арабски емирства, където невъзможни неща няма, така че, ако имате пари в наличност – добре дошли в Chillout Ice Cafe.

Леденото кафене

Заведение се намира в един от големите молове в Дубай – Times Square и непосредствено до известния ски купол. Chillout Cafe може да се похвали с изцяло леден интериор, включително масите и завесите са от лед. За да е все пак уютно на гостите, диваните са постлани с бяла кожа, пише. Ледени полилеи придават заглушено осветление в помещението, а високи и подчертани с луминесцентна светлина скулптори се извисяват ледени и красиви. Приборите, чиниите и чашите също са от лед.

Вместо да отблъсква, всичкият този студ и мраз привлича хората, спасявайки ги от жарките слънчеви лъчи и морната жега. За да е максимално автентична обстановката, персоналът е специално подбран от студени страни като Русия и Румъния. Изборът пада върху тях и по една далеч

по-практична причина – навикнали на студовете в родните си места, те единствени са в състояние да издържат цял ден на ниските температури. На клиентите, които имат нужда, се предлагат топли

Леденото кафене

овчи кожи, с които да се предпазят от студа, а и да се почувстват малко по-комфортно в ледената обстановка. Въпреки че температурата се поддържа постоянно при -6 °C, което предотвратява наличието на влажност и накапване, подът е направен от специални керамични плочки против подхлъзване, за да бъдат избегнати каквито и да е инциденти.

Chillout Cafe не е единственото ледено кафе в света, но със сигурност е разположено на най-странното място, където жегата е повсеместна. Избавлението от високите градуси навън струва на посетителите на леденото кафене 60 дирхама (=16$), за които получават и напитка по избор, както и топла дреха.

Advertisements
Categories: Забавление | Вашият коментар

Навигация в публикациите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: