Музикалните фонтани

Дубай, Обединени арабски емирства, най-високата сграда в света Бурж Халифа(можете да намерите повече за Бурж Халифа тук и тихото езеро, в което се оглеждат прозорците й. И там сред водата можете да станете свидетели на една от най-приказните феерии, създавани от човек – Музикалните фонтани.

Изглед 1

В изкуственото езеро на Бурж Халифа, в центъра на търговската част на Дубай, калифорнийската компания WET Design създава едно от най-впечатляващите си творения – фонтани, които имат хореография и карат водата да танцува под съпровод на музика. Целта на проекта е компанията да надмине себе си като направи фонтаните в емирство Дубай по-грандиозни от най-популярните досега – тези пред хотел Bellagio в Лас Вегас (които също са по проект на WET Design).

Очевидци твърдят, че екипът на WET Design е победил в състезанието със самите себе си – Музикалните фонтани пред Бурж Халифа са нещо невиждано досега.

На 8 май 2009 година Фонтаните на Дубай са официално открити с тържествена церемония в Дубай Мол, а името избират с конкурс, организиран от Emaar Properties малко преди това. Проектът струва на Дубай 218 милиона долара, за да бъде създадена най-впечатляващата гледка от водни струи, музика и светлина.

Изглед 2

И ако ви е трудно да си представите мащаба, цифрите не могат да лъжат:

В началото на 2010 (2 януари) височината на водните струи е увеличена до 275 метра.

Фонтаните могат да изстрелят във въздуха 83 000 литра вода наведнъж.

Струите се осветяват от 6 600 светлинни прожектора и 25 цветни лампи.

Светещите водни струи могат да бъдат видени на 25 мили разстояние.

В системата на музикалните фонтани са вградени специални роботи, програмирани да пускат водата по сложна схема, така че отстрани изглежда така сякаш струите танцуват по най-прелестния и вълшебен начин. Това се случва, благодарение на сложния механизъм, който позволява различните струи да бъдат пускани с различна сила и височина.

Изглед 3

А, за да бъде истнско преживяването всичко това се случва под съпровода на класическа или съвременна музика, както от арабските страни, така и от целия свят (от Sama Dubai до изпълнение на Андреа Бочели)

Представлението може да се наблюдава на всеки 20 минути от 6:00 часа сутринта до 22:00 часа вечерта (през почивните дни е до 23:00 часа).

Хиляди заинтригувани гости на града отиват до езерото, за да наблюдават водната симфония, пред чието влияние трудно оставаш безразличен. Определено Музикалните фонтани на Дубай са още едно чудо в дългия списък на емирството.

Можете да се насладите на едно от представленията:

<

Музика използвана в представленията:

1.Sama Dubai – Mehad Hamad

2.Baba Yetu – Christopher Tin

3.Hero – Enrique Iglesias 

4.I Will Always Love You – Whitney Houston

5.The Prayer – Celine Dion and Andrea Bocelli

Advertisements
Categories: Туристически забележителности | Вашият коментар

Навигация в публикациите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: