Дубайска кухня

20110907165135

Shawarma

Привлекателността на Дубай не се състои само в зашеметяващите модерни постройки или създаването на уникални изкуствени острови.

Има още нещо, нещо съществено, което не може да бъде пропуснато при посещението на тази дестинация. Това e вкусът на арабската кухня. Нестандартна, атрактивна и може би на моменти твърде специфична.

В България се предлагат някои разновидности на този тип кухня. Но оригиналният вкус може да бъде опитан само в Обединените арабски емирства.

Първият представител на арабската кухня е Shawarma.
Основният продукт, който се използва в този тип храна е агнешкото или

thumb_20110907165147

Фалафел

пилешкото месо. Останалите съставки могат да бъдат променени в зависимост от района, в който се приготвя. Основно в съдържанието има микс от домати, люти чушки, чеснов сос и пържени картофи. След това всичо се поставя в малка Arabic roti. Shawarma е доста близко до кебапа и е най-популярната храна в Дубай.Друг вид специфична храна в региона е фалафел. Някои считат, че има прилика с котлет.

Направата на фалафел не е трудоемък процес. Съставките, които са необходими са нахут и различни подправки. След приготвянето на миска, той се запържва и се сервира като гарнитура.

Арабски питки

Арабски питки е наименованието, което се използва в България за арабските роти. Те са току-що изпечени в пещи от глина и служат като допълнение към различни ястия. Специфичната подправка, която се употребява за арабските роти е индийско къри.

Има многобройни фестивали на храната, които се провеждат в Дубай през цялата година. Има също и състезания, които дават тласък на кулинарната индустрия.

Advertisements
Categories: Забавление | Вашият коментар

Навигация в публикациите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: